Kaş Uygulamasında merak edilenler

Mart 6, 2018 2757 0

Herkes kaşlarının çok güzel, etkileyici ve dolgun olmasını ister. Kaşları problemli olanlar bunun için sayısız çözüm arayışı içinde debelenir dururlar. Kimi zaman bitkisel bir çözümle aktarlara değişik karışımlar yaptırırlar. Bu bitkisel yağları düzenli biçimde kullansalar da bir süre sonra, sonuç alamadıkları için bu düşünceden de hayal kırıklığıyla uzaklaşırlar..
Kaş seyrekliği, kaş dökülmesi, kaş küsmesi,genetik faktörler, hormonel problemler gibi çoğaltabileceğimiz bir çok kaş sorunuyla savaşan kişiler, kozmetik ürünlerden de olumsuz biçimde nasibini alarak, çareyi kalıcı makyajda bulur.Ancak bu doğal durmama hadisesinden kaynaklı olarak ,kalıcı makyaj yaptırma düşüncesinde gelgitler yasayanlar da vardır. Kalıcı kaş pigmentasyonu yaptırmak isteyen kişilerin yaşadığı iki temel handikap vardır.Kaş konturu yaptırırsam, kendi kaşım gibi doğal duracak mi? Yada rengi solunca ne olacak? Kızaracak mı, gri mi olacak? Yapılan bir kaş uygulamasının bitmiş ve iyileşmiş rengine bakıldığında, ilk etapta gayet düzgün renkte gözükebilir ve yaptıran kişi memnun ayrılır. İyileşme ve kabuklanma süreci sonrasinda renk oturur. Ancak 1-2 yıl sonra kaş konturu ömrü azalmaya başlayınca, yapılmış yanlış renk karışımı, yada yanlış renk seçiminden dolayi, yada boyanin kalitesiz oluşundan dolayı değişime uğrar. Kahve tonları kızıla yada griye,siyahlar maviye yada griye de dönebilirler. Doğru renk ve uzman ellerde uygulandığında çok iyi sonuçlar veren kaş uygulamasında diğer önemli etken ise tartışmasız cihaz kalitesidir. Birçok kişinin gözardı ettiği işlem yapılan cihazın iyi bir cihaz olup olmadığıdır. Kalitesi düşük bir kalıcı makyaj cihazı ,cildi ciddi anlamda deforme ederek ,boyayı cilde iyi zerk edemez. Ortalama her yıl tekrarlayacağımız bu işlemde, cildin deforme olmaması çok önemlidir. Kalıcı makyajı ömrü boyunca yaptıran birçok insan olduğunu düşünürsek, cildin deforme olmaması, cilt yaşlandığında da ordaki dokuların tahrip olmaması, cildin boyayı tolare etmesi yani kalıcı makyajın iyi sonuç vermesi açısından önemlidir.
Kaş konturu işleminde dikkat edilmesi gereken etkenleri sayarken,yüz simetrisi konusunu da es geçmemek gerekir. Bir uzman bir kaş çalışmasında,salt o kaşın içini doldurmayacaksa yani kaşın şeklini de değiştirecekse, yüz simetrisine uygun bir model oluşturabilmelidir. Kişiye naturel biçimde oturacak kaş şeklini dizayn edebilmesi gerekmektedir. Kişinin kendi kaşının dışına fazla çıkılmadan, minimum,noktasal dokunuşlarla yeni bir kaş şekli oluşturabilmelidir.

Leave a reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Open chat